Kunnskapsbank – Gratis minikurs
Et utvalg minikurs i videoform som gir deg en dypere forståelse av ernæring, helse og kroppen vår.
Råvarer vs. Ultraprosessert mat
I dette minikurset får du en grundig innføring i hva ultraprosessert mat egentlig er, hvordan NOVA-klassifiseringen fungerer, og hvilke mekanismer som kan gjøre at ultraprosessert mat bidrar til utvikling av overvekt.
Du lærer om hvordan et mer råvarebasert kosthold kan bidra til bedre appetittregulering og helse, og hvilke konkrete grep du kan ta for å gjøre kostholdet ditt mer helsefremmende.
Varighet: 1 time og 59 minutter
Lynkurs i ernæring
Hva består egentlig maten vi spiser av, og hvordan påvirker den kroppen vår? I dette minikurset lærer du om energigivende næringsstoffer, mikronæringsstoffer og andre stoffer i maten – og hvilke matvarer som er gode kilder til de ulike næringsstoffene. Lær de små detaljene, så du kan zoome ut og se det store bildet.
Varighet: 1 time og 13 minutter