Gratis minikurs

Video Poster Image

Råvarer vs. Ultraprosessert mat

Velkommen til et minikurs om råvarer og ultraprosessert mat!

Etter å ha sett dette minikurset vil du forstå hva ultraprosessert mat egentlig er, hva som skiller det fra råvarebasert mat, hvordan NOVA-klassifiseringen fungerer, og hvordan denne kunnskapen kan hjelpe deg med å ta bedre matvarevalg i butikken, gå ned i vekt og forbedre helsen. 


Innhold
00:00 – Hva dette kurset vil gjøre for deg
03:23 – KAPITTEL 1: Råvarer vs. ultraprosessert mat
15:02 – KAPITTEL 2: NOVA-klassifiseringen
39:19 – KAPITTEL 3: Hvorfor er disse matvarene ultraprosesserte?
40:40 – Potetgull
43:22 – Brød
55:16 – Lettyoghurt
56:15 – Sukkerholdig yoghurt
57:42 – Kokt skinke
1:02:33 – Kyllingvinger med grillkrydder
1:03:26 – Pølse
1:04:25 – Gelégodteri
1:05:48 – Margarin
1:09:45 – Vaniljesaus
1:10:38 – Lys sjokolade og mørk sjokolade
1:11:29 – Posesuppe
1:11:52 – Plantebaserte kjøtterstatninger
1:15:41 – Energidrikke
1:16:22 – Sukkerholdig brus og sukkerfri brus
1:16:46 – Frokostblanding
1:20:42 – Alkoholholdige drikker
1:21:25 – Karragenan (E407) – Et nærmere blikk på tilsetningsstoffer
1:32:38 – Andre problematiske faktorer med ultraprosessert mat
1:36:29 – KAPITTEL 4: Et overraskende funn fra forskningens verden
1:40:05 – Ultraprosessert mat kan bidra til overvekt – 6 hovedfaktorer
1:44:08 – Chris van Tullekens ultraprosesserte eksperiment
1:47:27 – Svakheter i forskningen og kritikk mot konseptet ultraprosessert mat
1:49:00 – Mine personlige tanker om ultraprosessert mat
1:51:57 – KAPITTEL 5: Konklusjon så langt
1:56:56 – KAPITTEL 8 (utdrag): Oppsummering, med praktiske tips